Home Diabétesz

Szemet érintő problémák

Szemet érintő problémák

A szemszárazság a leggyakoribb panasz

A szemszárazság szindróma, vagy más néven a Szaru- és kötőhártya száraz gyulladása, amit a szemész orvosok a leggyakrabban diagnosztizálnak. Ha Ön diabéteszes, fokozottan veszélyeztetett, hogy ilyen betegség Önnél is kialakuljon. Egy tanulmány szerint, a cukorbetegeknek 50% esélyük van arra, hogy a szemszárazság szindróma kialakuljon náluk.

A leggyakoribb panaszok a következők lehetnek: idegentest érzés, mintha finom homokszemcsék lennének a szemében, égő érzés, viszketés, homályos látás, változó látásélesség, fényérzékenység, vörösség, és paradox módon fokozott könnyezés. A betegség mindkét szemet érinti.

Árpa

A diabéteszes betegeknél különböző bakteriális fertőzések fordulhatnak elő. Ezek közül az egyik gyakori betegség az árpa kialakulása. Ez a szemháj mirigyeinek befertőződése miatt alakul ki. Az árpát okozhatja rossz higiénia, nem megfelelő táplálkozás, alváshiány, vagy a szem gyakori dörzsölése.

A szemek ápolása

A szemet érintő betegségek megelőzhetőek az általános higiénés szabályok betartásával. Kezei mindig legyenek tiszták, ne dörzsölje a szemeit, ha nem tiszták a kezei.

Copyright © 2020 DiaClin Hungary. All rights reserved.