Home

Diabétesz

Diabétesz

Mi a diabétesz?

A diabétesz vagy cukorbetegség, egy krónikus betegség, amely akkor alakul ki, ha a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, vagy a szervezet nem tudja az inzulint hatékonyan felhasználni.

Az inzulin egy hormon, amely lehetővé teszi a sejtek számára, hogy a vérben lévő glukózt felhasználják és energiává alakítsák. Amikor a szervezet nem termel elegendő mennyiségű inzulint, vagy nem tudja felhasználni, ami rendelkezésre áll, a vércukorszint megemelkedik a vérben (hyperglikémia).

A diabétesznek két formája van, az I-es típusú és a II-es típusú diabétesz. Kattintson a linkre, ha további információt szeretne kapni (Angol nyelvű)

A cukorbetegség kapcsán kialakuló kellemetlen tünetek

Mint a fentiekben is láthattuk a cukorbetegségnek több oka is lehet, így a betegség kapcsán kialakuló tünetek is különbözőek lehetnek.

Az alábbi linkekre kattintva részletes információkat találhat az egyes tünetekről

Jelenleg a cukorbetegséget még nem tudják meggyógyítani, de létezik hatékony kezelés. A gyógyszeres kezelés mellett nagyon fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés és a minőségi ápolás. Ezek mellett aktív, egészséges életet élhet és csökkentheti az esetleges szövődmények kialakulásának lehetőségét.

Copyright © 2020 DiaClin Hungary. All rights reserved.