Home

További információk a DiaClin Tusfürdőről

További információk a DiaClin Tusfürdőről

Hatásmechanizmus

A DiaClin tusfürdő hatásának alapja, hogy a tisztító hatás mellett egy védőréteget alakít ki a bőrön, ami segít megőrizni a bőr védőfunkcióját és támogatja a mikroflóra egyensúlyát. A mikroflóra egy nagyon fontos része a test védekező mechanizmusának. A stabil és egyensúlyban levő mikroflóra elengedhetetlen a bőr optimális működéséhez, egészségéhez. A cukorbetegeknél a fokozott folyadékvesztés miatt a bőr kiszáradhat, viszkethet és negatív hatással van a mikroflórára is. A bőr elveszíti rugalmasságát és egyre sérülékenyebbé válik.

2QR-komplex

A DiaClin tusfürdő használatakor a bőrflóra optimalizálódik a szabadalmaztatott 2QR-komplex által, a mely a DiaClin termékek fő hatóanyaga. Ez az anyag hatékonyan semlegesíti a kórokozó mikroorganizmusokat, a bőrhöz való kötődésük megakadályozása által.

2QR

Tisztító hatóanyagok

A DiaClin tusfürdő úgy tisztítja a bőrt, hogy nem sérti meg a bőr védőrétegét. Fontos megjegyezni, hogy a tisztító hatóanyagok nagyon kíméletesek, így szintén segítenek megőrizni a bőr természetes védőfunkcióját. Sok olyan anyag létezik, amely lemossa a bőrről a faggyúréteget és a mikroflórát is, így a bőr több órán át védtelen lesz a kórokozó mikroorganizmusokkal szemben. A felületaktív anyagokat az Európai Unió Referencia laboratóriuma (EURL ECVAM) által elfogadott RBC és HET-CAM tesztekkel szokták vizsgálni.

Az RBC értéke az alábbiak szerint alakulhat:

Nem irritatív: kevesebb, mint 5
Nagyon kis mértékben irritatív: 5 – 10
Kis mértékben irritatív: 10 – 20
Irritatív: 20 – 30
Erősen irritatív: 30 – 40
Nagyon erősen irritatív: több, mint 40

A DiaClin Tusfürdő felületaktív anyagai a legjobb, azaz a nem irritatív kategóriába tartoznak az RBC teszt szerint.

Copyright © 2020 DiaClin Hungary. All rights reserved.